Nesten $ 10 billioner avgjort på Bitcoin Blockchain siden 2009

Bitcoin er i ferd med å krysse en stor milepæl etter et tiår med fremgang, med totalt overføringsvolum som er på topp $ 10 billioner.

Kort fortalt

Analyse av Bitcoin historisk volum viser at nesten $ 10 billioner overføringsvolum har blitt avgjort på Bitcoin blockchain.
Det er nå mer enn 1 million aktive BTC-adresser, fra bare 50 000 i 2013.

Overføringsvolumet for Bitcoin har mer enn doblet seg siden 2017.

DeFi og Ethereum får mesteparten av rampelyset i disse dager når det gjelder å endre det globale økonomiske landskapet, men Bitcoin er fremdeles langt foran når det gjelder hvor mye formue som virkelig flyttes.

Den opprinnelige kryptovalutaen, som har brukt den siste måneden på å bryte prisrekorder, nærmer seg en annen milepæl: Mer enn $ 10 billioner i verdi har skiftet hender på Bitcoin blockchain siden den ble lansert i 2009, ifølge analyse av Glassnode-data av Yassine Elmandjra fra ARK Invest. .

Økningen i Bitcoins overføringsvolum har blitt drevet av minst to hovedfaktorer. Den første er den enorme økningen i BTC-prisen siden 2013, da det var omtrent 50000 aktive Bitcoin-adresser og slutten av året var på rundt $ 790. Det gjør det langt lettere for de som har til og med noen få BTC å bidra til å skyve det totale overføringsvolumet opp, for ikke å si noe om de som overfører hundrevis eller tusen mynter samtidig.

7 måter Bitcoin-nettverket vokser raskt

Den andre faktoren har vært den gradvise økningen i handelsvolumet etter hvert som flere og flere brukere lærte om Bitcoin og kom inn på handlingen. Siden 2013 har antall aktive Bitcoin-adresser steget fra rundt 50000 til omtrent 1 million, en 20 ganger økning, ifølge blockchain-dataleverandøren Coin Metrics. Alle de nye deltakerne kjøper, selger og kanskje til og med handler Bitcoin, som alle gir økt samlet transaksjonsvolum.

Det totale overføringsvolumet fikk et løft fra bull run i 2017, og økte nesten $ 2 billioner på mindre enn et år. Siden den gang har overføringsvolumet vært på en overraskende jevn marsj mot $ 10 billioner, noe som synes å være oppnådd i den første måneden i 2021.

Bitcoin er kanskje ikke verdensreservevalutaen, og høye transaksjonsgebyrer vil fortsatt være et problem for de av oss som handler i beløp under seks. Men det er vanskelig å benekte at noe stort skjer når et nytt finansielt produkt beveger seg 10 billioner dollar på litt mer enn et tiår. Så igjen, kanskje det bare er en kjepphest.