Kortsiktig prisanalys av Bitcoin SV: 04 december

Ansvarsfriskrivning: Resultaten i följande artikel är författarens enda uppfattning och bör inte betraktas som investeringsrådgivning

Till skillnad från Bitcoin har Bitcoin SV varit mer volatil. Med tanke på att det var Bitcoins hårda gaffel, Bitcoin Cash, har tillgången mest visat en mycket låg korrelation. BSV-priset vid presstiden har sett en kraftig höjning och priset var 195 dollar och fortsatte att bevittna en uppåtgående stigning.

Myntet har för närvarande rankats på 12: e plats på CoinMarketCap-listan med ett marknadsvärde på 3,62 miljarder dollar. En kort position ser vägen att gå med tanke på den plötsliga stigningen i priset.

Bitcoin SV en timmes diagram

Enligt diagrammet ovan sågs BSV-priset konsolidera mellan $ 167 och $ 174. Denna konsolideringsfas mötte plötsligt en uppåtgående prisuppgång, som bar priset från $ 169 till $ 194 inom en timme. Detta starka uppåtgående momentum lyckades bryta omedelbara motstånd på $ 174, $ 183 och $ 192.

En kort position kan lyckas ge tillbaka en betydande vinst till handlarna eftersom volymen inte stöder denna uppåtgående trend och priset kan snart bevittna en retracement.

Resonemang

Förutom den låga volymen har Relative Strength Index varit en stark indikator på att myntet har kommit in i den överköpta zonen. Värdet på RSI överträffade 70, vilket sätter det i den överköpta zonen, men det nuvarande värdet nådde en topp på 87 innan man noterade en nedgång.

Priset på den digitala tillgången för att stabilisera marknaden kommer att bevittna ett försäljningspress också, vilket kommer att utgöra en lämplig tidpunkt för näringsidkarna att spela sina shorts.

Placera

  • Inträde: $ 191,279
  • Stop-Loss: $ 196.250
  • Take-Profit: 178,885 dollar
  • Risk-to-Reward: 2,49

Slutsats

Det nuvarande värdet av Bitcoin SV har överhypats med tanke på boostet på marknaden. När värdet återgår kan det hända att det inte kan hålla fast vid supporten på 192 $ och 183 $ och kan falla lite längre. Detta kan vara ett vinstfönster för BSV-innehavarna.